Skip to the content

Resultat: T23, T39, T26 og T7

 

Winter Series Swing

Den 20/2 satte jeg mig i flyet til Barcelona. Efter en rigtig god vintersæson, hvor jeg har gået til stålet i træningscenteret og slået diverse spande bolde ud på rangen i Odense Eventyr, så kunne jeg mærke glæden i kroppen – jeg var klar til at få et scorekort i baglommen igen.

Lumine Hills og Lakes Open

De første to turneringer skulle spilles på Lumine banerne Hills - og Lakes. To meget forskellige baner, hvor Hills kræver mere præcision fra tee, hvorimod den mere åbne Lakes bane kan blive påvirket meget ad vinden.

Den første turnering Hills Open var jeg særdeles stabil i det lange spil. Jeg ramte 14, 15 og 14 greens in regulation. Dog var jeg 8,5m fra pinden i gns. Derfor blev det ikke til mere end fire birdies over det 54 huller, hvilket var under niveau. Dog havde jeg kun fire bogeys og resten pars. Det efterlod mig med en følelse af noget virkelig godt langt spil, dog lidt rustent ind mod pinden.

Anden turnering på Lumine ligner meget den første. Fairway  Green  og så begyndte mine putts også at falde i. Jeg fik lavet fire birdies i hver runde, men desværre også flere af de blå og mørke blå. På hul seks på Lakes banen har jeg to double bogeys. Ærligt, så brøds jeg mig ikke om det drive – vand i venstre og skidt i højre og det spilles oftest ind i modvind fra venstre. Det gav mig en følelse af noget der hurtigt skulle overstås og det er nok der det gik galt. Jeg accepterede ikke frygten var der, men håbede på det bedste. En dum afslutning på finalerunden sendte mig ned ad leaderboardet og jeg sad med en øv følelse på vej mod Catalunya.

 

En snak med min mentaltræner ændrede mit mindset.

Efter de to turneringer på Lumine, havde jeg et skype møde med min mental træner Jakob Hansen. Jeg forklarede Jakob mine frustrationer over, at jeg ramte mellem 13-15 greens in regulation pr. runde, men ikke kunne få mine puts i for birdie og score bedre. Set ud fra statistikken slog jeg ikke bolden tæt nok på hullet, hvilket betød jeg ikke kunne forvente at hole 8-10 meter puts hele tiden. Jeg måtte derfor være noget mere positiv over puttet og lade alt der var gået forud på de andre greens, erstattes med at være specifik på hvor bolden skulle starte med den rette hastighed. Gik den ikke i, var det vigtigt at blive klogere på hvad jeg kunne gøre bedre til næste gang.

Udover puttingen, så ville jeg gerne have noget mere ud af mit stabile lange i form af bedre scores og resultater. Når jeg var inde i et godt flow på runden, så registrerede jeg, at jeg ændrede min adfærd. Oftest fordi jeg fik en følelse af utryghed og frygt for at fejle. Jakob forklarede mig, at den følelse var helt okay at have, jeg skulle acceptere den, men jeg skulle holde fast ved mine rutiner og derved den samme adfærd som var det et hvilket som helst andet slag jeg skulle slå. Der ramte han hoved på sømmet og det gav rigtig god mening for mig.

 

Ecco Touren på PGA Catalunya 

I den første turnering på Catalunya, slog jeg ud som sidste bold på hul 1 på Tour Course. Det var blæsende forhold og med ekstraordinære hårde greens, var det svært at slå den tæt på. Jeg følte mig presset over nogle slag ind i modvinden ude på runden, men jeg registrerede den følelse og valgte at gennemfører min normale rutine til slaget. Det gav mig en anden ro over bolden end jeg oplevede på Lumine. Da jeg kom ind, kunne jeg skrive under på tre birdies og 15 pars – og jeg overnattede alene på første pladsen.

De kommende to runder formåede jeg ikke at løse opgaven i samme grad, med at have det mindset med følelse vs. adfærd. Jeg gik til anden runde med det mindset, at jeg skulle ud at bevise dette ikke bare var en enlig svale, men at jeg også kunne skyde lavt på Stadium Course. Jeg blev fanget i resultatet tænkning, i stedet for at være nærværende i hvert enkelt slag og acceptere at mit resultat mindset kunne kigge forbi.

Det var jeg derfor 100% klar over til den fjerde og sidste turnering. I både første og tredje runde kom jeg egentlig lidt skidt fra start, men med viljen til at have den samme adfærd over slaget og en portion tålmodighed, ja så fik jeg vendt runderne mentalt og som så også udmøntede sig positivt set i et resultatmæssigt perspektiv. Jeg spillede mig til en delt 7’ende plads, tre slag fra vinder Jeppe Huldahl. Jeg spillede med Jeppe i finalerunden og det var en inspiration for mig at se, hvordan han trykkede på speederen på de sidste syv huller når tingene virkelig spidsede til. Jeppe lukkede af med en birdie på det svære par fire hul 18 på Stadium Course, som gav ham sin anden sejr i træk.

Jeg er glad for min T7’ende plads. Der fik jeg mit gode mindset og lange spil kogt ned til et resultat som jeg syntes stemmer overens med der, hvor jeg ser mig selv. Det kræver benhårdt arbejde at være med i toppen, som jeg er 100% indstillet på at udføre for at nå mine mål.

Næste turnering Rømø 22/4 2020

Min næste turnering i kalenderen er d. 22/4, hvor Ecco Touren starter op på Rømø. Dog er det lidt uklart i disse Corona tider om jeg får lov til at tee’e den op. Der er ikke meldt andet ud endnu, så jeg forholde mig til det indtil videre. Mit arbejde er golf og når golfbanen lukker ned, ja så står jeg uden arbejdsplads. Jeg må derfor få det bedste ud af denne meget anderledes situation og tage det som en udfordring, som jeg vil løse på bedst mulige måde med et smil på læben.